Amb la lletra de la immortal cançó de John Lennon,
pròleg de Yoko Ono Lennon i il·lustrat per Jean Jullien.En col·laboració amb Amnistia Internacional

IMAGINE és un àlbum infantil sobre els valors de la
pau i la tolerància, que sensibilitzarà a petits i a grans.

Booktrailer


JOHN LENNON

John Lennon va ser cantant, compositor, activista de la pau i els drets humans, escriptor i pintor, i segueix sent una inspiració a tot el món. Nascut l’any 1940 a Liverpool, va saltar a la fama amb el seu grup de música, els Beatles, als anys seixanta i va aconseguir una aclamada carrera en solitari fins a la seva mort el 1980. El matrimoni i la col·laboració de Lennon amb l’artista Yoko Ono van inspirar el seu icònic himne de pau «Imagine». Entre els llibres de Lennon que són recopilacions dels seus contes i dibuixos trobem: In His Own Write, A Spaniard in the Works, Skywriting by Word of Mouth, AI - Japan Through John Lennon’s Eyes, i Real Love- the Drawings for Sean.

YOKO ONO LENNON

Yoko Ono Lennon és una artista l’obra de la qual convida a pensar i desafia la comprensió de l’art que tenim i el món que ens envolta. Des del començament de la seva carrera, ha estat una conceptualista el treball de la qual abastava representacions, instruccions, cinema, música, escultura, instal·lacions i escriptura. Nascuda a Tòquio, es va mudar a Nova York als vint anys i va obrir el seu loft del carrer Chambers l’any 1960, on va organitzar exposicions i espectacles. Ha exhibit el seu treball a tot el món, fins i tot diverses pel·lícules i la seva primera retrospectiva a França el 2016. L’any 2007, Ono va crear la instal·lació permanent IMAGINE PEACE TOWER a l’illa de Viðey, Islàndia, i segueix treballant incansablement per la pau amb la seva campanya IMAGINE PEACE. El 2009, Ono va rebre el Lleó d’Or pels èxits de tota una vida a la Biennal de Venècia.

JEAN JULLIEN

Jean Jullien és un artista gràfic francès que viu actualment a Londres. És originari de Nantes i va fer una llicenciatura de disseny gràfic a Quimper abans de marxar a Londres. Es va graduar al Central Saint Martins l’any 2008 i al Royal College of Art el 2010. La seva pràctica abasta des de la il·lustració a la fotografia, vídeo, vestits, instal·lacions, llibres, cartells i roba per crear una obra coherent però eclèctica. L’any 2011 va fundar Jullien Brothers, un duet especialitzat en imatges en moviment: jullienbrothers.com. El 2012 va crear News of the Times amb Yann Le Bec i Gwendal Le Bec.

www.jeanjullien.com
www.instagram.com/jean_jullien/

Concurs


Amb motiu del llançament del llibre Imagine i del Dia Internacional de la Pau, l’editorial Flamboyant convoca un concurs adreçat a l’alumnat d’infantil i primària.

L'objectiu del concurs és donar a conèixer els valors de la pau i la tolerància, treballant el respecte i la diversitat.

El concurs de dibuix Els ocells del món vol promoure que els infants imaginin un món ple de pau a través de l’art i la creativitat.

Podrà participar en el concurs l’alumnat d’infantil i primària dels centres educatius de tot l’Estat espanyol, sempre a través de l’escola i no a títol personal. Cada participant pot presentar un únic dibuix.

La inscripció és gratuïta i oberta a nens i nenes d’entre 3 i 12 anys.

El concurs consta de tres categories:

A. Nens i nenes d’educació infantil (de 3 a 5 anys).
B. Nens i nenes d’educació primària (de 6 a 8 anys).
C. Nens i nenes d’educació primària (de 9 a 12 anys).

El tema dels dibuixos és Els ocells del món. Entre tots els participants volem fer un mural com més divers millor, amb ocells d’arreu de totes les formes i colors.

Com diu la Yoko Ono Lennon al pròleg del llibre ‘Imagine’: “com el colom del llibre accepta tots els altres ocells, siguin del color que siguin i tinguin les plomes, la forma i el bec

que tinguin. Si fem això, cada dia farem un petit canvi. Cada petita cosa bona que fem pot ajudar a millorar el món. Tu ho pots fer, jo ho puc fer, tots ho podem fer.”

El dibuix és de tècnica lliure: llapis, ceres, aquarel•les, collage, retoladors,... El format està limitat a una mida foli o DinA4.

Cada centre educatiu haurà de seleccionar els millors dibuixos per a cada categoria a la que es vulgui presentar i enviar-los a través del formulari d’aquesta pàgina web, omplint les dades sol·licitades.

S’accepten inscripcions a partir del 21 de setembre i fins al 21 de novembre del 2017.

L’Editorial Flamboyant enviarà un email confirmant la participació.

Resolució del concurs. El 15 de desembre del 2017 es faran públics els noms dels autors i autores dels dibuixos guanyadors (un per a cada categoria), així com els seus respectius centres educatius.

Proposem que cada alumne treballi sobre un dibuix diferent.

Consulta les Bases Legals.

L'autor/a del dibuix guanyador de cada categoria, rebrà un exemplar del llibre Imagine, un diploma i un lot de llibres valorat en 100 €.

L'escola a la qual pertanyi l'alumne/a que hagi dibuixat l'ocell guanyador, de cadascuna de les categories (A, B i C), rebrà un lot de llibres valorat en 200 €; inclòs un exemplar del llibre Imagine.

Els premis no són bescanviables per diners ni per altres articles.

Formulari
* Camps obligatoris.
He llegit i accepto les Bases Legals.

Calendari d'activitats


#albumimagine

Imagina-t’ho. Plegats, podem arribar a la pau.
I, llavors, el món serà un de sol.
Yoko Ono Lennon

Publica el teu missatge de pau a Twitter amb el hashtag #albumimagine
Suma't i comparteix!